Sunday Sunday

Söndagkväll med film och ostbågar ♥
 
 

Söndag kväll

Då var det söndag kväll. Och jag känner mig inte riktigt på topp asså. Blir att trycka ner mig själv i soffan och sätta igång nån film. Har lagt fram en liten hög här. Blir awesome. Vet inte vilken dock. Men men.
 
Det var soligt idag. Solen sken in i mitt badrum så fint så.
 

Fredag

Då har ytterligare en vecka snart gått och nu är det fredag! Nu jävlar i det tar vi helg.
 
Solen för några dagar sen. Nu verkar den inte finnas mer.

Feminism

Tjena bloggen.
 
Idag tänkte jag bli lite mer seriös av mig och skriva ett inlägg om något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, nämligen jämställdhet.
 
Som en ganska stolt feminist som strävar efter lika rättigheter för både kvinnor och män så blir så fruktansvärt förbannad när jag ser vissa saker på internet som handlar om just det här ämnet. Eftersom det mesta som man ser är uttalanden som grundar sig på okunskap. Man har helt enkelt inte orkat ta reda på all fakta som behövs för att kunna argumentera emot det så istället hittar man på ett problem som man försöker förstora och lägga tyngd på för att spotlighten ska gå från den riktiga frågan till detta fantiserade problem som egentligen inte finns. Ett sådant problem som jag ser dagligen och hör från människor varje är 2 saker.
 
1. Alla feminister är bara manshatande kvinnor som fått för lite kuk.
2. Killar kan ju inte vara feminister för då går de ju emot sig själva.
 
Båda dessa uttalandena är så fruktansvärt absurda och helt otroligt påhittade. Feminismen går för det första inte ut på att krossa alla män, den går ut på att kvinnor ska ha samma rättigheter som män. Och det gäller allt. Allt från jobb och löner till vardagsliv och relationer. Allt ska vara samma. Utför du exakt samma yrke som en man om du är kvinna så ska du få exakt lika mycket lön. Detta tycker inte jag är något konstigt i alla fall. Faktiskt så tycker jag att det är väldigt självklart.
Sen det här att alla feminister är kvinnor som enligt dessa påståenden inte fått tillräckligt med manligt könsorgan kan jag ju säga är rent ut sagt skit. Att ett sådant påstående faktiskt får lov att finnas gör mig äcklad och illamående. Och de som påstår det här är för det mesta män mellan 20-40 år. Och det gör mig rädd faktiskt. Att ni som faktiskt är vuxna inte ser mer än det här. Att ni har det här trångsynta synsättet. Jag är 19 år gammal idag, men det känns som att jag är så sjukligt mycket högre i utvecklingen än alla er tillsammans. Och detta kan jag säga med mitt huvud högt. Detta visar bara på det som startat kvinnoförtryck. Du som tror att du har rätt att säga till en kvinna hur mycket kuk hon måste få för att hon ska kunna ytra sig. Vilket faktiskt inte har något med ämnet att göra egentligen. Du vill bara visa din "makt" som man genom att penisförlänga dig själv till skyarna. Och det är faktiskt rent ut sagt äckligt. Det var den första punkten då.
 
Punkt nummer 2 då. Varför skulle killar inte kunna vara feminister? Berätta gärna för mig vad det är som tar emot. Det står ingenting någonstans att du måste vara kvinna för att kunna tro på feminismens ideer och värderingar. Och om det gör det så måste jag faktiskt ha bevis på det. Men jag kan faktiskt inte skriva så mycket om denna frågan eftersom för mig är det så självklart att jag som kille kan önska ett jämställtsamhälle mellan kvinnor och män. Det är faktiskt så självklart att jag inte har tänkt på att någon kanske inte tycker det. Så jag har faktiskt inget svar på varför jag kan vara feminist. Bara att det är självklart för mig. Så ge mig gärna en åsikt om varför jag inte skulle kunna vara det. Ni som då tycker det såklart. Skulle väldigt gärna vilja höra er förklaring på det. Lämna en kommentar och berätta.
 
Tack för att ni läst mitt inlägg om feminism, hoppas ni fann det intressant och hoppas att jag väckte någon åsikt någonstans.
 
Har en kompis som bloggar väldigt mycket om feminism men även om hbtq-frågor. Checka gärna in hennes blogg. Jag skriver in länken här http://normkritikern.tumblr.com/
Hon är asbra och skriver väldigt mycket fina inlägg!
 
Tack för mig!
 
 
Peace out

Livet är en fest!

Tjena bloggen!
 
Idag har varit en väldigt bra dag tycker jag. Träffade Lovisa ett par timmar på dagen, vi tittade på den underbara efterföljaren till Avatar The last airbender, nämligen Legend of Korra. Vi såg klart första säsongen idag. Det var najs. Nu hade jag tänkt kolla klart den nya Futurama säsongen som jag köpte från SF-bokhandeln igår. Najs najs.
 
Tänkte jag slänger in ett litet blogginlägg här innan jag gör det. Tänkte i och för sig ha datorn med mig så kanske blir ett till jag vet inte. Så basically kanske vi hörs igen eller inte ikväll! We'll see!
 
 
Avslutar detta inlägger med lite fin konst ifrån Sakimichan!

Vilken jävla tid

Vilken jävla tid det tar emellan varje inlägg. Det är ju helt sinnessjukt! Försöker bättra mig hela tiden, men detta underbara spel som kallas för League of Legends kommer alltid i vägen och tar upp all min tid. Plugg? Pff. Bloggen? Pff. Mat? Pff. League of legends kräver tid och kärlek mer än något annat!♥
 
Fast nu överdriver jag faktikst. Jag spelar mest på kvällarna. Annars går jag ju faktiskt i skolan och försöker göra så gott jag kan ifrån mig där. Sen har jag ju många underbara vänner som jag gärna spenderar tid med när jag och de kan. Så så ligger det till.
 
Andra nyheter är att jag inte vet hur jag ska överleva sommaren med tanke på att jag inte har fixat mig något sommarjobb. Och det suger ju rätt så bra. Men. Jag får försöka lösa det. Tänkte annars bara spara ihop en massa pengar tills dess och sen bara göra saker hela jävla sommaren. Sounds like a plan.
 
Så det är läget just nu. Vet inte om jag faktiskt har några läsare kvar så lite som jag bloggar nu förtiden men man får väl hoppas att någon tittar in i alla fall.
 
 
En liten fin och vårig bild på mig får ni som slutkläm!

RSS 2.0